O utrci

O utrci bantrail

O
O UTRCI

Da je ban Jelačić naš suvremenik, sigurni smo da bi šetnje perivojem Novih Dvora zamijenio rekreacijom koja podrazumijeva malo više adrenalina… Obuo bi tenisice i zaputio se u šumu u blizini svoga doma da u trail avanturi iskuša svoju sreću junačku na stazama koje su trasirali vrijedni zaprešićki planinari i trkači. Zapravo, kad malo bolje razmislimo, možda bi malo i skrenuo s označenih staza, kao pravi trekker.

Uz trail od ove godine nudimo i mogućnost trčanja sa psima u posebnoj Canicross kategoriji. Znate li što je to? Ako se s ovim pojmovima još niste susreli, evo definicija. A ako znate, da utvrdite znanje…

TRAIL TRČANJE

je off-road trčanje, trčanje po prirodi, po označenim planinarskim stazama, šumskim stazama, pašnjacima, makadamima, usjecima, padinama… Uključuje uspone i spustove, one blaže na kojima se može trčati, dok se na strmijim usponima i spustovima može i hodati, uz pomoć planinarskih štapova, ili bez njih. Trči se preko prirodnih prepreka – potoka, oborenih stabala, korijenja, stijena, uz more i rijeke. Ukratko, što više izazova, to bolje! Trail utrka podrazumijeva označenu stazu.

TREKKING

je isto tako trčanje po prirodi, a može se opisati kao kombinacija orijentacijskog i planinskog trčanja. Od traila se razlikuje jer se ne trči označenim stazama. Za trekking su potrebni karta i kompas, kako bi se mogle pronaći sve kontrolne točke koje je potrebno proći. Stoga, trekking ima i dodatnu dimenziju avanture orijentiranja u prirodi i diže adrenalin na višu razinu.

UTRKA BANTRAIL 2020. NAMIJENJENA JE SVIMA KOJI SU ŽELJNI ŠUMSKE AVANTURE, U TRI KATEGORIJE:

1. Grofica Anka – 8 km *

(nije natjecateljska kategorija)

2. Banova staza – 17 km *
3. Junačka staza – 26 km *

* Napomena: Duljina staza je okvirna, točna kilometraža bit će objavljena naknadno.

 

Pozivamo sve zainteresirane rekreativce, velike i male, natjecatelje i najzagriženije trkače, jer za svakoga imamo ponešto – ugodnu šumu na pitomim zaprešićkim bregima na kratkoj stazi, koja je dovoljno izazovna za Canicross utrku, zanimljivu stazu s ponekim adrenalinskim iznenađenjem na srednjoj stazi, a za najzahtjevnije trkače izazovnu dugu stazu koja prolazi neistraženim kutcima zaprešićkih šuma.

KAD? 4. 4. 2019.
GDJE? U ZAPREŠIĆU, NADOMAK ZAGREBU…
Čekamo vas!
PRIBILJEŽITE SE NA NEWSLETTER

Pribilježite se na naš newsletter
i primajte sve buduće obavijesti o Bantrail utrci