O utrci

O utrci bantrail

O
O utrci

Da je ban Jelačić naš suvremenik, sigurni smo da bi šetnje perivojem Novih Dvora zamijenio rekreacijom koja podrazumijeva malo više adrenalina… Obuo bi tenisice i zaputio se u šumu u blizini svoga doma da u trail avanturi iskuša svoju sreću junačku na stazama koje su trasirali vrijedni zaprešićki planinari. Zapravo, kad malo bolje razmislimo, možda bi malo i skrenuo s označenih staza, kao pravi trekker.

Trail, trekking… Znate li što je to? Ako se s ovim pojmovima još niste susreli, evo definicija. A ako znate, da utvrdite znanje…

Trail trčanje

je off-road trčanje, trčanje po prirodi, po označenim planinarskim stazama, šumskim stazama, pašnjacima, makadamima, usjecima, padinama… Uključuje uspone i spustove, one blaže na kojima se može trčati, dok se na strmijim usponima i spustovima može i hodati, uz pomoć planinarskih štapova, ili bez njih. Trči se preko prirodnih prepreka – potoka, oborenih stabala, korijenja, stijena, uz more i rijeke. Ukratko, što više izazova, to bolje! Trail utrka podrazumijeva označenu stazu.

Trekking

je isto tako trčanje po prirodi, a može se opisati kao kombinacija orijentacijskog i planinskog trčanja. Od traila se razlikuje jer se ne trči označenim stazama. Za trekking su potrebni karta i kompas, kako bi se mogle pronaći sve kontrolne točke koje je potrebno proći. Stoga, trekking ima i dodatnu dimenziju avanture orijentiranja u prirodi i diže adrenalin na višu razinu.

Utrka BanTrail 2018 namijenjena je svima koji su željni šumske avanture, u tri kategorije:

1. Grofica Anka – 7 km* (nije natjecateljska kategorija)
2. Banova staza – 15 km*
3. Junačka staza – 27,5 km*

* Napomena: Duljina staza je okvirna, točna kilometraža bit će objavljena naknadno.

Pozivamo sve zainteresirane rekreativce, velike i male, natjecatelje i najzagriženije trkače, jer za svakoga imamo ponešto – ugodnu šumu na pitomim zaprešićkim bregima za Light kategoriju, zanimljivu stazu s ponekim adrenalinskim iznenađenjem za kategoriju Active, a za najzahtjevnije trkače izazovnu stazu koja prolazi neistraženim kutcima zaprešićkih šuma.

Djeca do 12 godina mogu sudjelovati u Light kategoriji isključivo uz pratnju roditelja ili opunomoćene punoljetne osobe, a sudjeluju besplatno.

Četveronožni trkači dobro su došli!

Kad? 14. 4. 2018.
Gdje? U Zaprešiću, nadomak Zagrebu…

Čekamo vas!

PRIBILJEŽITE SE NA NEWSLETTER

Pribilježite se na naš newsletter
i primajte sve buduće obavijesti o Bantrail utrci